•  / 
 •  / 
 • CD's
 • CD's

   

  ODE AAN HET LEVEN - HELENDE KLANKIMPROVISATIES

  Lut Lemmens: stem, natuurgeluiden, trom, en andere klankinstrumenten
  Annelies Dille: native american flute en sansula.
  Deze cd werd opgenomen in de kerk van de Abdij van het Park te Heverlee. De prachtige akoestiek van de abdijkerk omhult en versterkt de zuivere klank van de menselijke stem en klankinstrumenten. Alles wat je hoort is tot stand gekomen zonder technische effecten en zonder afspraken. Het gaat om geïnspireerde improvisaties over heel de lijn. Een stem, een trom, hier en daar een ratel of een klankschaal en een fluit in een heilige ruimte is alles wat er is, in alle eenvoud. Een acute keelontsteking bedreigde de stem, doch alle tekenen van hierboven leidden tot volledige overgave.

   

  Je kan deze opname gebruiken voor je eigen genieten en om tot jezelf te komen of voor inductie van relaxatie, meditatie of trance bij jezelf en anderen. Tegelijkertijd hebben de stem en de diversiteit van de klanken een harmoniserende en helende werking. De ogen sluiten is aanbevolen. Het rationele bewustzijn wordt stilgelegd en omzeild door de woordeloze tekst. Daardoor kan het onderbewustzijn ongehinderd alle weldoende effecten in zich opnemen.

  De cd bestaat uit drie delen die achtereenvolgens of los van elkaar beluisterd kunnen worden. Het eerste deel heeft een eerder meditatief karakter en helpt tot rust te komen, mediteren, ontspannen in je eigen heilige ruimte. Het tweede deel is levendiger van karakter en kan zowel meditatie ondersteunen als energie opladen als emotie transformeren. Het derde deel heeft expliciet tot doel het rationele verstand uit te schakelen en rechtstreeks te communiceren met verborgen delen in jezelf ... de sjamaan, de heks, de magiër, maar ook het kind. Het kan gebruikt worden als ondersteuning van een sjamanistische reis, voor trance maar ook puur opladen en dansen zijn mogelijkheden.

  Klik hier voor een luisterfragment.

  Prijs: 15 euro

   

  DE HEMEL OMARMT DE AARDE - HEAVEN EMBRACES EARTH

  Lut Lemmens en Frank Coppieters

  Deze dubbel-cd werd eveneens opgenomen in de parkabdij volgens dezelfde opnameprincipes.

  Cd 1 is eerder meditatief en bevat onder meer 4 gegidste meditaties doorheen Frank met op de achtergrond klankimprovisaties door Lut.

  Cd 2 is puur sjamanistisch.

  De samenwerking tussen Frank en Lut gebeurde in volledige overgave aan de spirits en is voor beiden een geschenk van en voor het universum.  Het inlevingsvermogen en de gevoeligheid van onze klankman Samuel Stroobants was een zegen voor voor onze creatie die zonder enig technisch effect of bewerking werd weergegeven.

  Klik hier voor een geluidsfragment.

  Lanceringsprijs : 20 euro.