•  / 
 •  / 
 •  / 
 • Le Huche
 • Le Huche

  Deze methode biedt een totaalaanpak voor een brede waaier van stemproblemen én een houvast voor stemvorming. Francois Le Huche is foniater, amateur-toneelspeler en gefascineerd door de psychologie van Jung enerzijds en yoga en oosterse zienswijzen anderzijds. In samenwerking met André Allali, logopedist, heeft hij een prachtige methode gecreëerd die alle voorgaande elementen verenigt. Deze werkwijze is gericht op het aanleren van de techniek van de "projectiestem". De projectiestem - anders dan de conversatiestem en de stem in nood - leent zich voor het spreken met gezag, het lesgeven, spreken tot grotere groepen. Voorop staan het verbeteren van het gewaarzijn van het eigen lichaam en een milde, niet- controlerende omgang met zichzelf. Vanuit ontspanning, psychomotorische beheersing en houdingcorrectie wordt een flexibele en efficiënte ademhalingstechniek aangeleerd en geïntegreerd in allerlei adembeheersingsopdrachten. De stemoefeningen die daarop volgen omvatten alle mogelijkheden van de stemgeving en vormen een prachtig stemvormings- en stemopwarmingsprogramma.

   

   

  Voor kinderen zijn er aangepaste oefeningen waaronder de absolute topper "lappenpop".
  Voor groot en klein is dit een mooi gestructureerde en zeer toegankelijke adem- en stemmethode, heel degelijk onderbouwd en met prachtige resultaten tot gevolg. De oefeningen zijn aangenaam om doen, doen appel op de verbeelding en zetten vrijwel onmiddellijk een transformatieproces op gang.

  Op verzoek wordt een driedaagse cursus georganiseerd voor collega's en (aspirant-) stemtherapeuten met als doel deze methode zelf te leren toepassen en gebruiken in stemtherapie.

  Neem contact op voor een individuele afspraak of voor meer informatie over de cursus via de contactpagina.